Geçmiş Etkinlikler

ICORAM 2022

Shape

Nişantaşı Üniversitesi'nin ev sahipliğinde 28-29 Mayıs 2022 tarihinde düzenlenen ICORAM 2022; tıp alanındaki en son gelişmeler, yöntemler ve yaklaşımların tüm yönleriyle ilgili deneyimlerini ve araştırma sonuçlarını paylaşmak için önde gelen bilim insanlarını, araştırmacıları ve uzmanları bir araya getirmiştirr. Araştırmacılar, uygulayıcılar ve eğitimciler için en son yenilikleri, trendleri, karşılaşılan pratik zorlukları ve çözümleri sunmak ve tartışmak için önde gelen disiplinler arası Hibrit bir forum olarak düzenlenmiştir. ICORAM 2022'nin ilk gününde yüz yüze, ikinci gününde ise online oturumlar yer almıştır. Ayrıca kongre açılış oturumu Metaverse evreninde yapılarak hafızlarda uzun süre kalacak bir etkinlik gerçekleştirilmiştir.

ICOFMEP 2021

Shape

8-9 Mayıs 2021 tarihinde Bilimsel İşbirliği Platformu tarafından organize edilen, Tıbbi Histoloji ve Embriyoloji Uzman Hekimleri Derneği – HEMUD ve Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen The International Congress of Future Medical Pioneers - ICOFMEP 2021; Yale University Hokkaido University School of Medicine, Las Vegas School of Medicine, Albert Einstein College of Medicine, Yale University School of Medicine Colentina Clinical Hospital, Kadir Has Üniversitesi, Koç Üniverstesi ve Yeditepe Üniversitesi gibi ülkemizin ve dünyanın önde gelen üniversitelerinden saygın araştırmacıları, tıp alanındaki en son gelişmeler, yöntemler ve yaklaşımların tüm yönleriyle ilgili deneyimlerini ve araştırma sonuçlarını paylaşmak için bir araya getirmiştir. Dünyanın dört bir tarafından gönderdikleri bildirileri ciddi bir hakem incelemesinden geçerek kongreye katılma şansı yakalayan 500’e yakın katılımcı, iki gün süren ve profesyonel simültane çeviri imkanı olan kongre oturumlarında; en son yenilikleri, trendleri, endişeleri, karşılaşılan pratik zorlukları ve Tıp alanında benimsenen çözümleri sunmuş ve tartışma fırsatı sağlamışlardır. Kongre sonunda yayımlanan tam metin kitabı İngilizce, İspanyolca, Almanca, İtalyanca ve Fransızca dillerine de çevrilerek dünya tıp literatürüne sunulmuştur.

ICOTRAUMA 2021

Shape

Bilimsel İşbirliği Platformu tarafından organize edilen Uluslararası Travma Kongresi – ICOTRAUMA 2021, 20 – 21 Kasım 2021 tarihinde Türk Yoğun Bakım Derneği ve Türkiye Acil Tıp Derneği ev sahipliğinde online olarak gerçekleştirilmiştir. Kongre başkanlığını, Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fevzi Toraman ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Trabzon Tıp Fakültesi’nden Doç. Dr. Ahmet Şen’in üstlendiği ICOTRAUMA 2021’in iki gün süren oturumlarında, Washington Universtiy in St. Louis gibi travma konusunda dünyanın en önemli üniversitelerinden katılan konuşmacılar tarafından; acil hasta yaklaşımı, acil hastalarda perioperatif dönem, yoğun bakım ünitesi takibi, travma hastaları için AED ve USG kullanımı, majör travma sonrası komplikasyonlar, travma sonrası rehabilitasyon gibi konularda katılımcılara derinlemesine bilgi vermişlerdir. Hakem değerlendirmesi olumlu sonuçlanan ve farklı ülkelerden gönderilen yaklaşık 400 bildirinin sunulduğu ICOTRAUMA 2021 sonunda yayımlanan tam metin kitabı İngilizce, İspanyolca, Almanca, İtalyanca ve Fransızca dillerine de çevrilerek dünya tıp literatürüne sunulmuştur.

Shape Shape

Uluslararası